Back

ⓘ Télékomunikasi - Tilpun sélulèr, Tilpun, Nokia, Politeknik Negeri Malang, WMO, Android, 1G, Tèknologi informasi, Srengéngé, Julian Assange, Radhio, Bordeaux ..


                                               

Tilpun sélulèr

Tilpun sélulèr iku istilah kang rakèt sesambungané karo télékomunikasi. Handphone utawa tilpun sélulèr iku wujud pengembangan téknologi télépon kang perangkaté bisa digunakaké kanthi pindhah-pindhah panggon.

                                               

Tilpun

Tilpun utawa télépun = adoh lan phone = swara) iku piranti télékomunikasi kang dienggo ngirim lan nampa swara. Lumrahé wong loro kang wicara, nanging kadhang kala telu utawa luwih. Piranti iki salah sijining piranti omahan kang akèh dhéwé lan umum dhéwé dienggo. Tilpun lumrahé operasiné mawa transmisi sinyal listrik ngliwati jaringan tilpun kang njlimet lan nggawé para naraguna tilpun bisa komunikasi antara siji lan mèh kabèh naraguna tilpun. Tilpun tinemu déning Alexander Graham Bell nalika taun 1876.

                                               

Nokia

Nokia iku produsén piranti télékomunikasi kang gedhé ing donya lan kalebu prusahaan kang gedhé ing Finlandia. Kantor pusate manggon ing kutha Espoo, Finlandia. Nokia misuwur amarga prodhuk-prodhuk tlepon genggam. Nokia nggawe tilpun genggam utawa hp kanggo kabèh pasar lan protokol utama kalebu GSM, CDMA, lan W-CDMA. Ana uga kang ngarani NOKIA asalé saka jeneng komunitas kang manggon ing kali Emakoski ing Finlandia kidul. Sajeroning dadi penguwasa pasar ponsel kang gedhé dhéwé sadonya, Nokia uga tau ngalami pacoban. Nokia iku dijupuk saka jeneng kali Nokianvirta kang mili saka kutha Nokia i ...

                                               

Politeknik Negeri Malang

Politèknik Negeri Malang, iku pawiyatan luhur vokasi kang dumunung ing kutha Malang, Jawa Wétan. Polinema iku institusi pendhidhikan kang nawakaké manéka program studi ing babagan rekayasa lan jasa. Wektu iki Polinema duwé 6 jurusan lan 17 program studi kanthi program diploma 3 lan diploma 4. Politèknik Negeri Malang, wiwitané wujud Program Pendhidhikan Diploma Babagan Tèknik, Universitas Brawijaya, dibukak dhedhasar Layang Kaputusan Dirjen DIKTI, MENDIKBUD No. 03/DJ/Kep/1979, diadegaké déning Pamaréntah Indonésia liwat dana Bank Donya kanthi Tenaga Ahli saka Swiss. Ing taun 1982, Susunan ...

                                               

WMO

WMO World Meteorological Organization iku sawijining Organisasi antar pamaréntah kanthi anggota 188 nagara lan wewengkon territory. Organisasi iki asalé saka Organisasi Météorologi Internasional International Meteorological Organization IMO, kang diyasa taun 1873. Madeg taun 1950, WMO dadi badan mirunggan Perserikatan Bangsa-Bangsa kanggo bab meteorologi cuaca lan mangsa, hidrologi operasional lan ngèlmu Geofisik kang magepokan. Organisasi WMO duwé markas ing Jeneva, Swiss. Presiden saiki Gerhard Adrian kapilih ing 2019, Petteri Taalas wis Sekretaris Jenderal wiwit taun 2016.

                                               

Android

Android ya iku salah siji operating system kang adhedasar Linux kanggo télpon selulér kaya ta télpon pinter lan komputer tablét sing misuwur ing Indonésia lan donya. Android nyedhiani platform kang tinarbuka marang para pengrembaka kanggo ngripta aplikasi dhéwé lan digunakaké peranti-peranti kang obah. Wiwitané, Android Inc. dituku déning Google Inc., kang lagi baé gawé peranti lunak kanggo ponsél. Sawisé iku kanggo ngembangaké Android, diwangun Open Handsét Alliance, konsorsium saka 34 perusahaan peranti atos, peranti lunak, lan télékomunikasi, uga kalebu Google, HTC, Intel, Motorola, Qua ...

                                               

1G

1G utawa First Generation iku tèknologi sistem komunikasi sèlulèr gènerasi pisanan. Tèknologi iki nggunakaké sistem analog, sing kasuwur kanthi jeneng AMPS lan TACS. Tèknologi 1G diawiti ing taun 1980. Tèknologi sistem analog ana ing 1G nggunakaké Digital Signaling. Analog mono sawijining cara mindhah informasi lumantar jaringan télékomunikasi. Tèknologi 1G namung bisa nglayani komunikasi lumantar swara. Tèknologi iki panggunané wis digantèni déning 2G, 3G, 4G, lan 5G. Tèknologi 1G ana kurangé, kaya ta winatesé momotan sistem. Masalah mangkono amarga 1G isih nganggo FDMA kanggo aksès dhobe ...

                                               

Tèknologi informasi

Tèknologi informasi iku panggunaan komputer èlèktronika lan piranti alus komputer kanggo ngowahi, nyimpen, ngamanaké, mrosès, mancaraké lan ngamanaké lan nampa data utawa informasi. Miturut Asosiasi Teknologi Informasi AS, tèknologi informasi dijlèntrèhaké minangka: pasinaon, disain, pangembangan, implemèntasi, panyengkuyung utawa manajemen sistem informasi mawa dhasar komputer, mligi aplikasi piranti alus, lan piranti kasar komputer." TI manunggalaké komputasi lan komunikasi mawa kacepetan dhuwur kanggo data, swara, lan vidéo. Conto saka Tèknologi Informasi dudu mung wujud komputer pribad ...

                                               

Srengéngé

Srengéngé utawi surya punika bal raseksa ingkang kawangun saking gas hidrogen lan helium. Srengéngé kalebet lintang kanthi warna pethak ingkang gadhah peran minangka pusat tata surya. Sedaya komponèn tata surya kalebet 8 planit lan satelitipun, planit-planit kerdhil, asteroid, komèt, lan lebu akasa mubeng ngiteri srengéngé. Sasanèsipun minangka punjer ubengan, srengéngé ugi wujud sumber ènèrgi kanggé kagesangan ingkang teras-terasan. Panas srengéngé ndadosaken bumi anget lan mbentuk iklim, éwadéné cahyanipun maringi pepadhang dhumateng bumi sarta dipunpigunakkaen déning tetuwuhan kanggé pr ...

                                               

Julian Assange

Julian Assange iku siji ngèlmuwan, wartawan lan aktivis internèt Australia. Dhèwèké mligi misuwur minangka salah sijining pangrintis situs wèb Wikileaks. Ing situs wèb iki, sok sapaa kang arep ngwadulaké sawatara barang ala bisa ngirim kontribusiné. Wikileaks wis njalari sawatara gègèran. Ing tanggal 7 Dhésèmber 2010, Assange nyerah lan dicekel pulisi ing London. Olèhé dicekel pulisi iku amarga ana paréntah Interpol déné panjaluké Pulisi Swédia. Ing Swédia Assange kadakwa ing sawatara kasus ruda peksa. Ing tanggal 16 Dhésèmber 2010, Assange diuculaké déning pulisi Inggris sawisé mbayar bor ...

                                               

Radhio

Radhio yaiku piranti kanggo ngirim swara. Radhio iku tèknologi sing bisa ngirim sinyal liwat modhulasi gelombang élèktromagnètik. Gelombang iki ngliwati angin lan uga vakum akasa, gelombang iki ora perlu wahana pangangkutan. Gelombang radhio iku wujud saka radhiasi élèktromagnètik. Nalika durung ana télévisi giyaran radhio disenengi wong banget lan uga misuwur banget.

                                               

Bordeaux

Bordeaux inggih punika salah satunggalipun kitha ingkang wonten ing Prancis. Bordeaux dipunsebat kitha plabuhan ingkang mapan ing kidul-kilèn Prancis. Bordeaux punika kutha krajanipun wewengkon administratif Aquitaine, lan mlebet Dhépartemèn Gironde. Kitha Bordeaux dados kitha paling ageng urutan kaping gangsal ing Prancis, sasampunipun Paris, Lyon, Marseille lan Lille. Taun 2007 Kitha Bordeaux dipunresmékaken minangka situs warisan donya UNESCO. Bordeaux misuwur minangka Kitha Anggur. Bordeaux sampun mrodhuksi anggur awit abad angka 8. Kitha punika dados panyelenggara adicara pamèran indh ...

                                               

Télégraf

Télégraf inggih punika satunggalipun mesin utawi piranti ingkang dipun-ginakaken kanggé ngirim utawi nampi pesen saking jarak ingkang tebih. Tembung télégraf ingkang asring dipunmirengaken sapunika, limrahipun punika télégraf èlèktrik. Télégraf dipunpanggihi déning satunggalipun tiyang Amérikah Sarékat ingkang namanipun Samuel F.B. Morse kaliyan asisténipun, Alexander Bain. Pesen saking télégraf dipunkirimaken déning operator télégraf kanthi ngginakaken sandi morse ingkang misuwur kanthi nama télégram utawi kabelgram, asring dipuncekak pesen kabel utawi kawat. Sandi Morse inggih punika sat ...