Back

ⓘ Abu Ayyub al-Ansari saka Bani an-Najjar. Omahé Abu Ayyub éntuk pakurmatan dadi panggonan nginep Muhammad nalika ijrah saka Mekah tumuju Madinah. Abu Ayyub tansa ..


Abu Ayyub al-Ansari
                                     

ⓘ Abu Ayyub al-Ansari

Abu Ayyub al-Ansari saka Bani an-Najjar. Omahé Abu Ayyub éntuk pakurmatan dadi panggonan nginep Muhammad nalika ijrah saka Mekah tumuju Madinah. Abu Ayyub tansah mèlu saben perang kang béla Islam. Ing jaman Muawiyah bin Abu Sufyan, Abu Ayyub mèlu perang nglawan kamaharajan Romawi. Dhèwèké dikubur ing Konstantinopel. Ing jaman pamaréntahan Muhammad al-Fatih nguwasani Kasultanan Utsmaniyah, Abu Ayyub disubya-subya amarga dadi pahlawan kang menangaké kutha Konstantinopel.