Back

ⓘ Jayabaya, ratu. Jayabaya iku ratuning Karajan Kadhiri kang jumeneng nata ing taun 1135-1157. Miturut watu tulis Ngantang, dhèwèké munggah kaprabon mawa jejuluk ..


                                     

ⓘ Jayabaya (ratu)

Jayabaya iku ratuning Karajan Kadhiri kang jumeneng nata ing taun 1135-1157. Miturut watu tulis Ngantang, dhèwèké munggah kaprabon mawa jejuluk Sri Maharaja Sang Mapanji Jayabhaya Sri Warmeswara Madhusudanawatara Anindita Suhtrisingha Parakrama Uttungga Déwa. Kakawin Bhāratayuddha anggitané Mpu Sedah lan Mpu Panuluh ditulis ing dalem mangsa jumenengé. Jenengé sok digayutaké karo Jangka Jayabaya, ya iku siji ramalan misuwur ing adat Jawa.