Back

ⓘ Australian Museum punika wangun musiyum ingkang paling sepuh kang dumunung wonten ing tlatah Australia, minangka ndadosake reputasi internasional ing lapangan s ..


Australian Museum
                                     

ⓘ Australian Museum

Australian Museum punika wangun musiyum ingkang paling sepuh kang dumunung wonten ing tlatah Australia, minangka ndadosake reputasi internasional ing lapangan sajarah alam ugi antropologi. Museum punika gadhah corak koleksi zoologi vertebrata lan invertebrata, kang paling wangun ugi ingkang saé piyambak inggih punika mineralogi, palaeontologi, lan antropologi. Kajaba dipunmumpangatake kanggé pamer, musiyum punika uga gadhah mupangat sanès kanggé riset panelitian pribumi lan program komunitas.

Australian Museum ingkang dumunung wonten ing College Street, Sydney lan misuwur kanthi asma aslinipun inggih punika Museum Kolonial utawi Museum Sydney. Australian Museum katuran asma malih ing taun 1836 tepatipun wulan Juni déning ing salah satunggalipun partemuan Sub-Komite, musiyum punika ugi ditetapake sajeroning salah satunggalipun usulan utawi argumentasi minangka katetepake kathi asma kang lawas inggih punika Australian Museum.

                                     

1. Pranala njaba

  • Australian Museum Online
  • Past staff details
  • Events calendar
  • Australian Museum dumunung ing 33.874321°S 151.212732°E  / -33.874321; 151.212732

Cithakan:Ostrali-musiyum-stub