Back

ⓘ Jameed minangka panganan Beduin - Yordania dumadi saka hard garing Laban digawe saka ewe utawa susu wedhus kang. Susu disimpen ing cheesecloth tenunan sing apik ..


Jameed
                                     

ⓘ Jameed

Jameed minangka panganan Beduin - Yordania dumadi saka hard garing Laban digawe saka ewe utawa susu wedhus kang. Susu disimpen ing cheesecloth tenunan sing apik kanggo nggawe yogurt sing kenthel. Uyah ditambah saben dina kanggo nambah kenthel yoghurt lan ing njaba cheesecloth sing diisi yogurt dibilas nganggo banyu supaya bisa ngintasi whey sing isih ana. Sawise pirang-pirang dina ngombe yoghurt, mula bakal kandhel lan bisa dicopot saka cheesecloth lan dibentuk dadi bal bunder. Banjur disetel nganti garing sawetara dina. Yen garing ing srengenge dadi kuning ; yen garing ing iyub-iyub tetep putih. Penting, yen jameed garing nganti inti amarga kelembapan bisa ngrusak proses pelestarian. Jameed minangka bahan utama sing digunakake kanggo nggawe mansaf, sajian nasional Yordania.

Biasane, Badui nyedhiyakake pasar Jordania kanthi produk susu domba lan wedhus lan wedhus liyane. Jameed digunakake ing masakan Yordania kayata fatta, mahashi lan mansaf, terakhir uga dadi panganan nasional Yordania. Karak, Yordania misuwur kanthi jameed berkualitas tinggi. Iki digunakake ing masakan Yordania liyane kayata Kousa Mahshi, Kubbeh blabaniyyeh, Mjalaleh, Rashouf, Madgoga lan er-Rgage.