Back

ⓘ Muhallebi yaiku puding susu sing asale legendaris wiwit Sassanid Persia. Bahan baku yaiku beras, gula, tepung beras lan susu. Panganan cuci mulut misuwur ing Tu ..


Muhallebi
                                     

ⓘ Muhallebi

Muhallebi yaiku puding susu sing asale legendaris wiwit Sassanid Persia. Bahan baku yaiku beras, gula, tepung beras lan susu. Panganan cuci mulut misuwur ing Turki, Suriah, Libanon, Israel lan negara-negara Timur Tengah liyane. Ing Abad Pertengahan, muhallebi lan blancmange mitra Eropa digawe karo pitik abon. Resep tradisional isih umum ing Turki.