Back

ⓘ Godhogan kacang. Rebus kacang utawa rebus kacang, uga diarani maafe, saos darachide, tigadèguèna utawa domoda, minangka rebus utawa saus sing dadi panganan poko ..


Godhogan kacang
                                     

ⓘ Godhogan kacang

Rebus kacang utawa rebus kacang, uga diarani maafe, saos darachide, tigadèguèna utawa domoda, minangka rebus utawa saus sing dadi panganan pokok ing Afrika Kulon. Asale saka Mandinka lan Bambara wong Mali.

Jeneng sing cocog kanggo basa Mandinka yaiku domodah utawa tigadegena ing Bamanankan.

Varian sajian kasebut ditampilake ing masakan bangsa ing saindenging Afrika Kulon lan Afrika Tengah. Mirip banget karo sup kacang aren. Bisa uga konsistensi luwih kenthel. Digawe saka domba, daging sapi, pitik, utawa tanpa daging, maafe dimasak nganggo saus adhedhasar kacang, utamane mentega kacang / tempel, lan tomat. Tempel kacang sok dianggo bahan. Ing Ghana, rebusan kacang gandum asring diiringi fufu

.