Back

ⓘ Olahan Arab. Masakan Arab yaiku masakan Arab, sing ditemtokake minangka macem-macem masakan daerah sing jembar ing jagad Arab, saka Maghreb nganti Fesile Cresce ..


Olahan Arab
                                     

ⓘ Olahan Arab

Masakan Arab yaiku masakan Arab, sing ditemtokake minangka macem-macem masakan daerah sing jembar ing jagad Arab, saka Maghreb nganti Fesile Crescent lan Semenanjung Arab. Masakan kasebut umure wis umure atusan taun lan nggambarake budaya dagang rempah-rempah, ramuan, lan panganan sing enak. Telung wilayah utama, uga dikenal kanthi jeneng Maghreb, Bulan Sabit Subur, lan Semenanjung Arab, duwe akeh kamiripan, nanging uga akeh tradhisi unik. Masakan iki wis dipengaruhi dening iklim, ngembangake kemungkinan, uga kemungkinan dagang.

Nedha bengi biasane minangka panganan sing paling entheng, sanajan ing jaman saiki, nedha bengi dadi luwih penting kanggo tamu sing terhibur amarga jam kerja.