Back

ⓘ Olahan Kuwait. Masakan Kuwait minangka masakan Arab tradisional Kuwait. Iki minangka bagean saka masakan Arab Wétan lan nuduhake persamaan karo masakan saka neg ..


Olahan Kuwait
                                     

ⓘ Olahan Kuwait

Masakan Kuwait minangka masakan Arab tradisional Kuwait. Iki minangka bagean saka masakan Arab Wétan lan nuduhake persamaan karo masakan saka negara-negara tanggané, kayata masakan Arab Saudi, uga pengaruh saka macem-macem masakan Timur Tengah lan Asia. Sajian sing misuwur ing masakan Kuwait yaiku machboos, sajian adhedhasar nasi sing biasane disiyapake karo nasi basmati sing dibumboni rempah-rempah, lan daging pitik utawa daging sapi.

Seafood minangka bagean penting saka panganan Kuwait, utamane iwak. Favorit lokal yaiku hamour grouper, sing biasane disajikake, digoreng, utawa nasi biryani amarga tekstur lan rasane; safi iwak kelinci; prawan mulletfish; lan sobaity iwak laut.