Back

ⓘ Mfarakeh minangka sajian Arab sing digawe saka kentang, endhog, ghee, bubuk cumin, uyah lan mrico, saliyane godhong ketumbar sing disigar kanggo hiasan. Sajian ..


Mfarakeh
                                     

ⓘ Mfarakeh

Mfarakeh minangka sajian Arab sing digawe saka kentang, endhog, ghee, bubuk cumin, uyah lan mrico, saliyane godhong ketumbar sing disigar kanggo hiasan. Sajian iki gampang banget kanggo sarapan, nedha awan utawa nedha bengi. Dipangan nganggo roti Arab lan teh Arab.

Mfarakeh biasane dadi bagean saka mezze ing jagad Arab, utamane ing Levant.

Potong bawang banjur lebokake ing panci nganggo minyak zaitun ing medium nganti panas nganti garing. Banjur lebokake kentang, dikupas lan dipotong dadi cilik, wenehake uyah, mrico lan jintan, lan tambah banyu seprapat cangkir. Masak nganggo geni sing sithik nganti kentang empuk, nanging ora ilang bentuke. Endhog whisk banjur diwutahake karo kentang lan aduk nganti alon-alon nganti kabeh endhog mateng; dekorasi kaya godhong ketumbar wis disebar sadurunge disajikake.