Back

ⓘ Maman Abdurrahman minangka pemain bal profesional saka Indonesia sing main dadi bek ing Liga 1 kanggo klub Persija Jakarta. ..


                                     

ⓘ Maman Abdurrahman

Maman Abdurrahman minangka pemain bal profesional saka Indonesia sing main dadi bek ing Liga 1 kanggo klub Persija Jakarta.

                                     

1. Karir

Karir Enom

Piyambakipun damel debut ing PS PAM Jaya ing musim 1996-1998. Sawise iku, dheweke main ing klub Persijatim ing musim 1998-2000.

Karir Tim Nasional

  • 2006: Merdeka Games, Piala Internasional BV
  • 2004: Piala Asia, Pra Piala Dunia
  • 2003: Pra Olimpiade
  • 2007: Kejuaraan AFF, Piala Asia
  • 2005: SEA Games XXIII Filipina
                                     

1.1. Karir Karir Senior

Miwiti karir senior ing taun 2001 ing Persijatim Solo FC, dheweke main telung musim 2001-2004 kanggo tampil 13 kaping lan ngetung 3 gol. Ing taun 2005, dheweke gabung karo klub PSIS Semarang, main uga telung musim ing taun 2005-2008. Lan bisa ngetung siji gol ing 34 penampilan.

Ing taun 2008, dheweke ditandatangani Persib Bandung lan dadi regu pertama.

Ing 2013, dheweke mlebu kontrak karo Sriwijaya FC kanggo wektu sing suwe. Lan ing 2014, dheweke ditandatangani dening Persita Tangerang kanggo saingan ing Liga Premier Indonesia.

Pungkasane, ing 2016, dheweke ditandatangani dening Persija Jakarta kanggo saingan ing piala nasional sing ora resmi. Lan wiwit wiwitan Liga 1, dheweke dadi pemain penting kanggo klub Persija.

Ing wulan Desember 2019, Persija ora nganyari kontrak Abdurrahman.

                                     

1.2. Karir Karir Tim Nasional

  • 2006: Merdeka Games, Piala Internasional BV
  • 2004: Piala Asia, Pra Piala Dunia
  • 2003: Pra Olimpiade
  • 2007: Kejuaraan AFF, Piala Asia
  • 2005: SEA Games XXIII Filipina
                                     

1.3. Karir Karir Internasional

Debut internasional Abdurrahman ing skuad senior tim nasional nglawan Malaysia tanggal 23 Agustus 2006 ing Pertandingan Merdeka; Indonesia entuk seri 1-1. Ing Piala Asia 2007 dheweke main kaping 3; Indonesia menang 2-1 nglawan Bahrain, kalah 1-2 menyang Arab Saudi lan kalah maneh 0-1 menyang Korea Selatan ing pertandingan pungkasan ing Grup D. Dheweke dadi kapten tim Indonesia nalika pertandingan nglawan Thailand ing Piala Suzuki AFF 2010.

                                     

2. Prestasi

Klub

Persija Jakarta

  • Piala Presiden Tahun 2018
  • Liga 1 Tahun 2018

Internasional

  • Kejuaraan AFF Juara 2 tahun 2010

Pengharaan Individu

  • Liga Indonesia Pemain Terbaik tahun 2006