Back

ⓘ Mutabbaq Samak yaiku salah sawijining jinis olahan sajian adhedhasar beras sing populer ing negara-negara Arab Teluk Persia lan ing Diaspora Irak. Sejatine iwak ..


Mutabbaq samak
                                     

ⓘ Mutabbaq samak

Mutabbaq Samak) yaiku salah sawijining jinis olahan sajian adhedhasar beras sing populer ing negara-negara Arab Teluk Persia lan ing Diaspora Irak. Sejatine iwak goreng sing dibumbui, biasane Stromateus lan bawang karamel sing disajikake sega sing dimasak ing stok iwak sing dibumbui. Iwak bisa dadi iwak utuh utawa filet iwak. Iki dianggep minangka panganan nasional ing Irak lan Kuwait, ing endi sajian kasebut diucapake ing kaloro dialek basa kasebut minangka imtabbag simach ". Ing Arab, kismis, kapulaga lan duduh tomat uga ditambahake.