Back

ⓘ Kacang dara, uga dikenal minangka pigeonpea, gram abang, tur, pwa kongo ing Haiti, guandú lan frijol de palo ing Ibero-America, utawa minangka kacang polong gun ..


Kacang dara
                                     

ⓘ Kacang dara

Kacang dara, uga dikenal minangka pigeonpea, gram abang, tur, pwa kongo ing Haiti, guandú lan frijol de palo ing Ibero-America, utawa minangka kacang polong gungo ing Jamaika, minangka legum saka kulawarga Fabaceae. Wiwit dijenengi ing bawana India paling ora 3.500 taun kepungkur, wiji kasebut dadi panganan umum ing Asia, Afrika, lan Amerika Latin. Dikonsumsi kanthi akeh ing Asia Kidul lan minangka sumber protein utama kanggo populasi anak bawana India. Iki minangka iringan utama kanggo beras utawa roti lan status panganan pokok ing saindenging India lan India. Kacang polong ing sawetara wilayah minangka panen penting kanggo pupuk ijo, nganti 90 kg nitrogen saben hektar. Asal-Usul saka kacang polong dara uga bisa digunakake minangka kayu bakar, pagar lan gandum.