Back

ⓘ Tèh céri kopi. Teh ceri kopi minangka teh herbal sing digawe saka kulit garing saka woh kopi. Asring luwih saka kulit sing digunakake, lan kalebu woh wohan gari ..


Tèh céri kopi
                                     

ⓘ Tèh céri kopi

Teh ceri kopi minangka teh herbal sing digawe saka kulit garing saka woh kopi. Asring luwih saka kulit sing digunakake, lan kalebu woh wohan garing saka tanduran kopi sing isih ana sawise biji kopi dikoleksi saka njero. Uga dikenal kanthi jeneng cascara, saka Spanyol cáscara, tegese "sekam". Iku beda saka cáscara sagrada teh, a basis tanduran kuat laxative asalé saka Rhamnus purshiana, kang asalé saka Pasifik Kulon.

Teh ceri kopi minangka omben-omben umum ing sawetara negara sing tuwuh kopi, utamane Bolivia, minangka varian qishr, ing Yaman lan bun ing Somalia. Ing njaba panggunaan tradisional kasebut, woh kopi biasane dianggep produk sampingan saka proses produksi kopi. Nanging, paningkatan permintaan cáscara saka rantai kopi ing AS sing gedhe, ing sawetara kasus, nyebabake kulit garing entuk rega sing luwih dhuwur tinimbang wiji kopi.