Back

ⓘ Tèh susu. Teh susu minangka salah sawijining jinis omben - omben sing ditemokake ing pirang-pirang budaya, ngemot sawetara kombinasi teh lan susu. Minuman beda- ..


Tèh susu
                                     

ⓘ Tèh susu

Teh susu minangka salah sawijining jinis omben - omben sing ditemokake ing pirang-pirang budaya, ngemot sawetara kombinasi teh lan susu. Minuman beda-beda adhedhasar jumlah bahan utama kasebut, cara nyiyapake, lan kalebu bahan liyane. Bubuk teh susu instan minangka produk sing diproduksi kanthi massal. Umum banget ing budaya Pakistan lan disenengi lan dikonsumsi saben dinane.

                                     

1. Jinis

  • Teh tarik, sejenis teh susu sing populer ing Malaysia lan Singapura
  • Teh susu gaya Hong Kong, teh ireng sing diombe karo susu sing nguap wiwit jaman pemerintahan Inggris ing Hong Kong
  • Teh susu kerajaan, Perusahaan teh Lipton nggawe produk ing taun 1965 minangka bagean saka seri resep "kerajaan" ing Jepang
  • Teh gelembung, uga dikenal minangka teh susu mutiara utawa teh susu boba, omben-omben adhedhasar Taiwanese sing ditemokake ing Taichung ing taun 1980an
  • Suutei tsai, tèh susu Mongolian asin
  • Teh Cambric, wedang susu panas sing legi, asring digawe tèh sithik
  • Irani chai, jinis tèh susu digawe karo susu murni dicampur karo mawa, disiapake ing kafe gaya Iran ing Hyderabad, India
  • Doodh pati chai, secara harfiah godhong susu lan teh, minuman wedang sing diombe ing India, Pakistan, Nepal, lan Bangladesh
  • Teh susu Dalgona, tèh susu sing digawe legi karo dalgona tradisional Korea, kopi kaya madu,
  • Teh Thai, ombenan adhedhasar teh legi sing populer ing Asia Tenggara
  • Shahi haleeb, tèh susu Yaman sing disedhiyakake sawise ngunyah qat
  • Masala chai, uga dikenal minangka tèh masala, minangka tèh susu rempah-rempah sing diombe ing anak bawana India