Back

ⓘ Saos café de Paris. Saus Café de Paris minangka saus adhedhasar butter sing disajekake karo daging sapi panggang. Nalika disajikake karo bagean irisan entrecôte ..


Saos café de Paris
                                     

ⓘ Saos café de Paris

Saus Café de Paris minangka saus adhedhasar butter sing disajekake karo daging sapi panggang. Nalika disajikake karo bagean irisan entrecôte utawa faux-filet sajian sing diasilake dikenal kanthi jeneng entrecôte Café de Paris".

Saos iki pisanan dipopulerake ing taun 1930-an dening restoran Café de Paris ing Jenewa, banjur diduweni dening Arthur-François Freddy Dumont, lan entrecôte Café de Paris tetep dadi spesialisasi restoran kasebut. Café de Paris nggambarake asal usul saos kanggo mertua Pak Dumont, Pak Boubier. Dina iki, restoran uga ngirim saos menyang sawetara restoran liyane sing duwe lisensi: Café de Paris ing Lausanne, À lEntrecôte ing Sion Swiss, Brasserie LEntrecôte ing Lisbon lan Porto, lan Entrecôte Café de Restoran Paris ing Dubai, Kuwait, Riyadh, Hong Kong lan Stockholm.