Back

ⓘ Olahan Tunisia. Masakan Tunisia, masakan Tunisia, minangka campuran saka masakan Mediterania lan Berber. Spiciness khas kasebut asalé saka pirang-pirang peradab ..


Olahan Tunisia
                                     

ⓘ Olahan Tunisia

Masakan Tunisia, masakan Tunisia, minangka campuran saka masakan Mediterania lan Berber. Spiciness khas kasebut asalé saka pirang-pirang peradaban sing nguwasani tlatah sing saiki dikenal kanthi jeneng Tunisia: Roma, Vandals, Bizantium, Arab, Spanyol, Turki, Italia, Prancis, lan warga Punika asli - wong Berber. Akeh gaya masak lan perkakas wiwit wujud nalika suku-suku kuno dadi pengembara. Wong nomaden winates ing alat masak kanthi panci lan wajan sing bisa digawa. Tagine Tunisia, beda banget karo masakan Aljazair utawa Maroko. Yaiku jinis panganan pie, digawe saka endhog, daging lan sayuran, padha karo frittata Italia utawa eggah. Kaya pirang-pirang negara ing cekungan Mediterania, masakan Tunisia adhedhasar minyak zaitun, rempah-rempah, tomat, panganan laut lan daging.