Back

ⓘ Shankarpali, shakkarpara, khurma, laktho, lakdi mithai, utawa mung mithai minangka camilan manis India. Shankarpali misuwur ing India Kulon, utamane ing India s ..


Shankarpali
                                     

ⓘ Shankarpali

Shankarpali, shakkarpara, khurma, laktho, lakdi mithai, utawa mung mithai minangka camilan manis India. Shankarpali misuwur ing India Kulon, utamane ing India sisih lor khusus Uttar Pradesh. Varian India Lor sing dikenal kanthi khurma utawa laktho uga misuwur ing negara-negara kayata Bihar, Jharkhand, lan Uttar Pradesh sisih wétan. Iki uga dadi panganan sing populer ing antarane diaspora India ing Fiji, Guyana, lan Trinidad lan Tobago, uga diasporas masing-masing ing Amerika Utara, Inggris, Australia lan Selandia Baru. Secara tradisional disenengi minangka perawatan ing Diwali. Kandhungan karbohidrat, dadi energi sing cepet. Bisa dadi legi, ora nguntungke utawa pedhes, gumantung saka cara nggawe. Shankarpali digawe saka adonan gula, ghee, maida, lan semolina.