Back

ⓘ Daging kethek minangka daging lan bagean sing bisa dipangan sing asale saka kethèk, utamane jinis kethek sing urip ing semak semak. Konsumsi daging monyet manun ..


Daging kethek
                                     

ⓘ Daging kethek

Daging kethek minangka daging lan bagean sing bisa dipangan sing asale saka kethèk, utamane jinis kethek sing urip ing semak semak. Konsumsi daging monyet manungsa miturut sejarah wis kacathet ing pirang-pirang wilayah, kalebu pirang-pirang negara Asia lan Afrika. Konsumsi daging kera kacarita uga ing bagean Eropa lan Amerika.

Film dokumenter 2014 dening Vice News nemokake manawa Liberia duwe industri daging monyet sing saya akeh, kanthi warga negesake nggambarake minangka daging "manis" lan ora peduli karo risiko kena penyakit virus Ebola sing ana gandhengane karo konsumsi daging kera ing Afrika.

Indonesia biasane umume wong Islam, lan umume wong Indonesia ora ngonsumsi daging kethek. Nanging, ing Sulawesi, Minahasan, sawijining klompok minoritas non-Muslim, misuwur minangka mangan kethèk, lan nganggep maca ireng minangka panganan sing enak.