Back

ⓘ Potjiekos. Ing Afrika Kidul, sing potjiekos ˈ p ɔɪ k iː k ɒ s, secara harfiah diterjemahaké -pot cilik pangan, iku njobo disiapake sajian. Biasane dimasak kant ..


Potjiekos
                                     

ⓘ Potjiekos

Ing Afrika Kidul, sing potjiekos / ˈ p ɔɪ k iː k ɒ s, secara harfiah diterjemahaké "-pot cilik pangan", iku njobo disiapake sajian. Biasane dimasak kanthi bentuk bunder, wesi wesi, panci sikil telu, potjie, mudhun saka oven Walanda sing digawa saka Walanda menyang Afrika Selatan ing abad kaping 17 lan ditemokake ing omah lan desa-desa ing saindenging Afrika kidul. Panci digawe panas nganggo kayu utawa areng sethithik utawa, yen bahan bakar kurang, suket bengkong utawa malah kotoran kewan sing garing. Silinder gas LPG cilik kanthi kompor sing dirancang khusus kanggo potjie uga digunakake ing rumah tangga ing Afrika Kidul.

Piring iki uga misuwur ing Israel, dikenal kanthi jeneng poike ing basa Ibrani

.