Back

ⓘ Sop wiji sawit. Sup kacang sawit iku sup sing digawe saka woh klapa sawit umume kanggo masarakat Afrika. Ing Ghana, sup kacang aren diarani abenkwan. Ing Nigeri ..


Sop wiji sawit
                                     

ⓘ Sop wiji sawit

Sup kacang sawit iku sup sing digawe saka woh klapa sawit umume kanggo masarakat Afrika. Ing Ghana, sup kacang aren diarani abenkwan. Ing Nigeria, diarani sup banga, ofe akwu, oghwo amiedi, utawa izuwo ibiedi. Rasa enak kasebut digunakake kanggo ngiringi piring liyane kayata fufu, banku, pari lan liya-liyane.

Sup Mbanga minangka sup buah aren ing masakan Kamerun lan masakan Afrika Kulon. Iki asring disajikake nganggo kwacoco. Sup kasebut minangka Kamerun saka Banga Afrika Barat sup, sup buah aren sing dipangan ing wilayah kalebu wilayah Nigeria. Ing Kamerun mbanga digawe nganggo kacang aren seger. Ing sanjabane wilayah kasebut bisa digunakake nuta kaleng.