Back

ⓘ Duduh iwak Bermuda. Chowder iwak Bermuda minangka sup chowder sing dianggep minangka panganan nasional Bermuda. Bahan-bahan utamane yaiku iwak, tomat lan bawang ..


Duduh iwak Bermuda
                                     

ⓘ Duduh iwak Bermuda

Chowder iwak Bermuda minangka sup chowder sing dianggep minangka panganan nasional Bermuda. Bahan-bahan utamane yaiku iwak, tomat lan bawang, dibumbui karo rum ireng lan "saos mrico sherry". Resep kasebut dipercaya dikembangake dening penjajah Inggris Bermuda ing abad kaping 17. Ing bahan dhasar saka Bermuda iwak Chowder sing iwak simpenan, iwak fillets, lan tomat puree. Bahan-bahan liyane biasane sayuran lan jamu lan rempah-rempah.

Ana macem-macem variasi saka bahan dhasar kasebut. Siji resep nggunakake sak cangkir bawang, celery, lan wortel sing disigar lan uga daging babi sing dicincang lan saus Worcestershire. Liyane nggunakake isi iwak putih, bawang, wortel, celery, bawang putih cincang, mentega tanpa garam, godhong teluk, thyme, allspice, saus Worcestershire, rum ireng lan saos mrico sherry. Jinis iwak liyane bisa digunakake kaya iwak karang utawa iwak laut. Konsistensi chowder iwak Bermuda luwih entheng tinimbang chowder sing kandel karo susu utawa krim. Kadhangkala dibandhingake karo bouillabaisse.