Back

ⓘ Koose iku pedhes ireng-paningalan kacang fritter sing biasa dipangan ing Afrika Kulon minangka cemilan. Iki dikenalake menyang Afrika Kulon dening wong Hausa in ..


Koose
                                     

ⓘ Koose

Koose iku pedhes ireng-paningalan kacang fritter sing biasa dipangan ing Afrika Kulon minangka cemilan.

Iki dikenalake menyang Afrika Kulon dening wong Hausa ing Nigeria Lor lan bagean liya ing Afrika Kulon kaya ta wilayah sisih lor Ghana, Sierra Leone lan Kamerun. Koose uga bisa ditemokake ing negara Karibia kaya ta Kuba lan ing negara-negara Amerika Selatan kaya ta Brasil. Dikenal ing Ghana minangka "koose" utawa "koosay", ing Nigeria minangka "akara", ing Brasil minangka "acaraje" lan ing Kuba minangka "bollitos de carita". Kanggo wong Ewe ing Ghana, iki dikenal minangka "agawu" lan sawetara masarakat Hausa minangka "koose tankuwa".