Back

ⓘ Musakhan minangka sajian masakan Arab Palestina, kasusun saka pitik panggang sing dipanggang karo bawang, sumac, allspice, kunyit, lan kacang cemara goreng sing ..


Musakhan
                                     

ⓘ Musakhan

Musakhan minangka sajian masakan Arab Palestina, kasusun saka pitik panggang sing dipanggang karo bawang, sumac, allspice, kunyit, lan kacang cemara goreng sing disajekake roti roti. Kutha iki uga dikenal minangka muhammar. Iki asring dianggep minangka panganan nasional Palestina. Uga dadi sajian sing misuwur banget ing segi telu Arab, wilayah sing cedhak karo desa Iksal lan Sandala, lan Druze Israel lan Arab Israel ing Israel Lor. Asale saka wilayah Tulkarm lan Jenin.

Piring kasebut gampang digawe lan bahan-bahan sing dibutuhake gampang dipikolehi, sing bisa uga populer kanggo sajian kasebut. Akeh bahan sing digunakake - minyak zaitun, sumac lan kacang pinus - asring ditemokake ing masakan Palestina. Piring kasebut uga misuwur ing Levant, utamane ing antarane warga Palestina, Arab Israel lan Yordania.