Back

ⓘ Pita utawa Pitta, iku salah siji suku yeast- ragi jinis flatbreads panggang saka glepung gandum, umum ing Mediterania, Tengah Wétan, lan tlatah liya tanggané. I ..


Pita
                                     

ⓘ Pita

Pita utawa Pitta, iku salah siji suku yeast- ragi jinis flatbreads panggang saka glepung gandum, umum ing Mediterania, Tengah Wétan, lan tlatah liya tanggané. Iki kalebu versi sing kawr karo kanthong interior, uga dikenal minangka roti Arab, roti Siria, lan jeneng liyane, uga versi tanpa kanthong kaya ta pita Yunani, sing digunakake kanggo mbungkus souvlaki. ama ing donya kulon

rn jeneng pita kadhangkala bisa uga digunakake kanggo ngrujuk marang manéka jinis flatbreads sing duwe jeneng liya ing basa lokal sing, kaya ta akeh gaya khubz Arab roti.