Back

ⓘ Glepung gedhang. Glepung pisang minangka salah sawijining bubuk sing biasane digawe saka gedhang ijo. Miturut sejarah, tepung pisang wis digunakake ing Afrika l ..


Glepung gedhang
                                     

ⓘ Glepung gedhang

Glepung pisang minangka salah sawijining bubuk sing biasane digawe saka gedhang ijo. Miturut sejarah, tepung pisang wis digunakake ing Afrika lan Jamaika minangka alternatif murah kanggo tepung gandum. masiya ora pati kawentar. Saiki asring digunakake minangka panggantos bebas gluten kanggo glepung gandum utawa minangka sumber pati resisten, sing dipromosekake kanthi tren diet tartamtu kayata diet paleo lan primal lan sawetara riset nutrisi anyar. Glepung gedhang, amarga nggunakake gedhang ijo, duwe rasa gedhang sing mentah banget, lan nalika dimasak, duwe roso sing ora ana gundhul, nonbanana; iki uga nduweni tekstur sing ngelingake glepung gandum sing luwih entheng lan mbutuhake volume kurang saka 25%, saengga bisa dadi pengganti tepung gandum putih lan putih sing apik.