Back

ⓘ Samoon Irak utawa watu samoon minangka salah sawijining jinis olah-olahan ragi sing biasane dikonsumsi ing Irak. Iki dipanggang ing oven watu tradisional, kaya ..


Samoon
                                     

ⓘ Samoon

Samoon Irak utawa watu samoon minangka salah sawijining jinis olah-olahan ragi sing biasane dikonsumsi ing Irak. Iki dipanggang ing oven watu tradisional, kaya ta pizza. Roti iki minangka roti sing nyebar ing Irak, uga khubz. Biasane disajikake kanthi macem-macem panganan kaya ta hummus, kebab, lan shawarma.

Iki minangka salah sawijining roti paling populer sing digunakake ing Irak lan ing saindhenging Levant lan varian bisa ditemokake ing Suriah lan Libanon. Uga ditemokake ing negara-negara Timur Tengah liyane kaya ta Kuwait lan Arab Saudi.