Back

ⓘ Ilat kucing. Cookie ilat kucing utawa ilat kucing minangka biskuit utawa bar coklat cilik sing kasedhiya ing pirang-pirang negara Eropa, Asia, lan Amerika Selat ..


Ilat kucing
                                     

ⓘ Ilat kucing

Cookie ilat kucing utawa ilat kucing minangka biskuit utawa bar coklat cilik sing kasedhiya ing pirang-pirang negara Eropa, Asia, lan Amerika Selatan. Dheweke sacara lokal dikenal kanthi jeneng "kočičí jazýčky", Katte tong, "kocie języczki", "langue de chat", "Katzenzungen", "lingua di gatto ", língua de gato ", macskanyelv ", lengua "utawa" lengua de gato ", utawa" lidah kucing ". Wujude kaya ilat kucing. Dheweke manis lan renyah. Iki diprodhuksi saka endhog putih, glepung gandum, gula, butter lan vanilla utawa coklat susu, coklat peteng lan coklat putih. Dheweke dipanggang ing oven nganti mateng. Bahan-bahan tambahan bisa uga kalebu coklat, jeruk, lan rempah-rempah. Biasane disiapake nganggo ganache, krim utawa jam senggol, lan sandwiched bebarengan. Kadhangkala dicelupake ing coklat minangka bagean saka persiyapan. Ing Prancis, cookie asring disedhiyakake nganggo sorbet utawa es krim.