Back

ⓘ Eba. Èbà minangka panganan pokok sing biasane dipangan ing subregion Afrika Kulon, utamane ing Nigeria lan sawetara bagean ing Ghana. Asale saka Nigeria asline ..


Eba
                                     

ⓘ Eba

Èbà minangka panganan pokok sing biasane dipangan ing subregion Afrika Kulon, utamane ing Nigeria lan sawetara bagean ing Ghana. Asale saka Nigeria asline. Iki digawe saka tepung ubi kayu parut garing, umume diarani garri. Kanggo nggawe èbà, glepung garri dicampur dadi banyu panas lan diaduk kanthi spatula kayu nganti dadi kaya adonan sing kenthel, luwih kenceng tinimbang, jarene, kentang tumbuk, dadi bisa digulung dadi bal lan bisa tetep bentuke. Nalika sampeyan nyelehake banyu panas ing mangkuk garri kanggo nggawe ebà, sampeyan tinggalake sawetara detik utawa menit; banjur aduk nganti aku dadi adonan sing kuwat; banjur sampeyan bisa ngarani èbà.