Back

ⓘ Fatoot samnèh. Fatoot samneh minangka sajian Israel saka wong-wong Yahudi Yaman, kalebu potongan pita sing wis digoreng ing butter sing diklarifikasi lan dikomb ..


Fatoot samnèh
                                     

ⓘ Fatoot samnèh

Fatoot samneh minangka sajian Israel saka wong-wong Yahudi Yaman, kalebu potongan pita sing wis digoreng ing butter sing diklarifikasi lan dikombinasikake karo endhog sing diuleni, sing umume disajikake minangka sarapan utawa panganan nedha bengi, lan biasane diwadhahi madu. Iki meh padha karo matzah brei Yahudi utawa migas Meksiko-Amerika, sing digawe nganggo matzo, lan tortilla jagung ; kamangka samar fatoot digawe nganggo roti pita.

Fatoot samneh biasane digawe kanthi cara ing ngisor iki. Roti lapis diiris cilik-cilik lan digoreng mentega, mentega sing diperjelasake kanthi akeh kanggo variasi susu / susu, utawa schmaltz (kanggo variasi fleishig / daging, nganti potongan pita dipanggang lan garing. Sawetara endhog dipanaskan nganggo uyah sing kosher, lan ditambahake ing campuran pita goreng, sing diaduk terus-terusan padha karo endhog sing dibumboni, nganti endhog disetel lan rada diserep karo pita. Sawise kenthang samneh wis mateng banjur direndhem karo madu, silan, utawa sawetara topping, bumbu, lan bumbu liyane.