Back

ⓘ Kahk, utawa Kaak al-Idul, minangka sawijining olahan arupa biskuit bunder cilik sing dipangan ing saindenging jagad Arab kanggo ngrayakake Idul Fitri lan Pask ..


Kahk
                                     

ⓘ Kahk

Kahk, utawa Kaak al-Idul, minangka sawijining olahan arupa biskuit bunder cilik sing dipangan ing saindenging jagad Arab kanggo ngrayakake Idul Fitri lan Paskah. Iki ditutupi karo gula bubuk lan bisa diisi karo agameya, lokum, kenari, pistachios, utawa kurma, utawa mung disajekake kosong. Kahk kapenuhan tanggal diyakini minangka asal saka maamoul, biskuit Idul Fitri sing padha dipangan ing Levant. Panganan iki uga misuwur ing Indonesia lan diarani kue kaak minangka asil akulturasi antarane Arab lan Indonesia. Biasane disajikake sajrone Mawlid utawa Idul Fitri.