Back

ⓘ Gulab jamun yaiku sawijining jajanan kang manis - adhedhasar susu saka bawana India, lan jinis mithai, populer ing India, Nepal, Pakistan, Maladewa dikenal mina ..


Gulab jamun
                                     

ⓘ Gulab jamun

Gulab jamun yaiku sawijining jajanan kang manis - adhedhasar susu saka bawana India, lan jinis mithai, populer ing India, Nepal, Pakistan, Maladewa dikenal minangka gulaabujaanu), lan Bangladesh), uga Myanmar. Uga umum ing negara-negara kanthi populasi akeh sing duwe warisan Asia Kidul, kaya ta Mauritius, Fiji, Semenanjung Melayu, Inggris Raya, Afrika Selatan, lan negara-negara Karibia Trinidad lan Tobago, Guyana, lan Suriname. Utamane digawe saka padatan susu, tradisional saka khoya, yaiku susu sing dikurangi dadi konsistensi adonan sing empuk. Resep modern sing saiki mbutuhake susu sing garing utawa bubuk tinimbang khoya. Iki asring dihiasi nganggo kacang garing kaya ta almond lan mete kanggo nambah rasa.