Back

ⓘ Sfénj. Sfenj yaiku olah-olahan arupa donat Maghrebi: ali-ali adonan entheng, spons digoreng ing lenga. Sfenj dipangan kosong, disiram karo gula, utawa direndhem ..


Sfénj
                                     

ⓘ Sfénj

Sfenj yaiku olah-olahan arupa donat Maghrebi: ali-ali adonan entheng, spons digoreng ing lenga. Sfenj dipangan kosong, disiram karo gula, utawa direndhem ing madu. Iki minangka panganan sing misuwur ing Maghreb lan tradisional digawe lan didol esuk kanggo sarapan utawa sore mengko diiringi teh - umume teh mint Maghrebi - utawa kopi. Uga diarani Khfaf ing Algeria lan bagean liya ing Maghreb, bambalouni ing Tunisia, lan sfinz ing Libya. Ing njaba Maghreb, sfenj asring dipangan dening wong-wong Yahudi Maroko lan Sephardim liyane ing Israel lan ing papan liya kanggo Hanukkah. Sfenj lan donat liyane dipangan kanggo Hanukkah amarga digoreng nganggo minyak, kanggo mengeti mukjijat Hanukkah, ing endi minyak sing kudune ngobong lampu ing Kuil ing Yerusalem mung sedina suwene wolung dina. Sanajan sfenj bisa digawe ing omah, kaya biasane ing Israel, wong Maroko meh mesthi milih tuku saka PKL utawa toko roti, sing umume dipasang ing palem.