Back

ⓘ Butterbrot. Tembung Jerman Butterbrot nggambarake irisan roti sing paling ndhuwur karo butter. Tembung ing basa resmi lan basa Jerman lan basa liyane kanggo but ..


Butterbrot
                                     

ⓘ Butterbrot

Tembung Jerman Butterbrot nggambarake irisan roti sing paling ndhuwur karo butter. Tembung ing basa resmi lan basa Jerman lan basa liyane kanggo butterbrot, mung Brot, Butterstulle, Stulle, Schnitte, Botteramm, Bütterken nganti Bemme utawa Knifte. Sanajan wis diganti panganan liyane, nanging isih kalebu panganan pokok ing Jerman. Wiwit taun 1999, dina Jumuah pungkasan ing wulan September digawé dina butterbrot dening Organisasi Pemasaran Industri Pertanian Jerman. Rusia nganggo istilah buterbrod saka New High German, bisa uga wiwit abad kaping 17 nalika pamaréntahan Peter the Great. Ing basa Rusia modhérn, istilah iki nduwe arti sing luwih umum, apa wae bahan ing ndhuwur irisan roti. Saka basa Rusia, tembung buterbrod diadopsi dadi basa Azerbaijan, Belarus, Georgia, Kazakh, Ukraina, lan Lithuania.