Back

ⓘ Khash, Pacha, Kalle-pache, kakaj šürpi Utawa serûpê Yaiku panganan saka godhogan iwak sapi utawa bagean wedhus, kang bisa kalebu ing sirah, sikil, lan weteng. I ..


Khash
                                     

ⓘ Khash

Khash, Pacha, Kalle-pache, kakaj šürpi Utawa serûpê Yaiku panganan saka godhogan iwak sapi utawa bagean wedhus, kang bisa kalebu ing sirah, sikil, lan weteng. Iki minangka panganan tradisional ing Afghanistan, Albania, Armenia, Azerbaijan, Bosnia lan Herzegovina, Bulgaria, Georgia, Yunani, Iran, Irak, Kuwait, Bahrain, Mongolia, lan Turki.

                                     

1. Etimologi

Jeneng khash asale saka kata kerja xašel Armenia խաշել, sing tegese "nggodhok". Saka tembung kasebut, mula diarani khashoy, kasebut dening sawetara panulis Armeni abad pertengahan, kalebu Grigor Magistros abad kaping 11, Mkhitar Heratsi abad ka-12, lan Yesayi Nchetsi abad ka-13.

Persian term pāče secara barès tegese "trotter". Kombinasi sirah domba lan trote diarani kalle-pāče, sing tegese "kepala trotter" ing Persia.