Back

ⓘ Kabsa minangka panganan sega campur sing asale saka Arab Saudi nanging umume dianggep minangka sajian nasional ing pirang-pirang negara Arab Teluk Persia. Panga ..


Kabsa
                                     

ⓘ Kabsa

Kabsa minangka panganan sega campur sing asale saka Arab Saudi nanging umume dianggep minangka sajian nasional ing pirang-pirang negara Arab Teluk Persia.

Panganan kasebut digawé saka beras lan daging. Asring bisa ditemokake ing negara-negara kaya ta Arab Saudi, Kuwait, Bahrain, Qatar, Uni Emirat Arab, Oman, Yemen, Irak kidul, Ahwaz Iran lan ing ara-ara samun Negev ing Israel. Pasugatan kasebut uga misuwur diarani makbūs / machbūs مكبوس/مچبوس Teluk pron.

                                     

1. Woworan

Panganan iki biasane digawé nganggo beras bisa uga gandum, meh mesthi basmati, daging, sayuran, lan campuran rempah - rempah. Ana macem-macem jinis kabsa lan saben jinis nduweni keunikan dhewe. Rempah-rempah kabsa campuran saiki kasedhiya ing pirang-pirang jeneng merek. Iki nyuda wektu persiyapan, nanging bisa uga duwe rasa sing beda karo kabsa tradisional. Rempah-rempah sing digunakake ing kabsa tanggung jawab banget kanggo rasa; iki umume lada ireng, cengkeh, kapulaga, saffron, kayu legi, jeruk ireng, godhong teluk lan pala. Bahan utama sing ngiringan rempah-rempah yaiku daging. Daging sing digunakake umume daging pitik, domba, wedhus, unta, daging sapi, iwak utawa udang. Ing machbūs pitik, kabèh ayam digunakake. Rempah-rempah, beras lan daging bisa uga ditambah karo badam, kacang pinus, kacang, bawang lan kismis. Sajian bisa direngga karo hashū Arab: حشو ‎‎ Lan dadi panas karo daqqūs Arab: دقّوس ‎‎, yaiku saos tomat Arab sing digawé ing omah.