Back

ⓘ Vada minangka jinising jajanan goreng sing gurih saka India. Beda karo jinis vada bisa diterangake kanthi macem-macem jinis fritters, cutlet, donat, utawa pangs ..


Vada
                                     

ⓘ Vada

Vada minangka jinising jajanan goreng sing gurih saka India. Beda karo jinis vada bisa diterangake kanthi macem-macem jinis fritters, cutlet, donat, utawa pangsit. Jeneng alternatif kanggo panganan iki kalebu wada, vade, vadai, wadeh lan bara.

                                     

1. Ngolah

Vadai Vada bisa uga digawé saka legum, sagu utawa kentang. Legum umume kalebu kacang pigeon, chickpea, gram ireng lan gram ijo. Sayuran lan bahan liyane ditambahake kanggo nambah rasa lan nilai nutrisi.

Kanggo vada adhedhasar legume, legum dal dikum ing banyu, banjur diusik nganti adonan. Bungkus kasebut banjur dicampur karo bahan liyane, kaya ta wiji cumin, trikatuka, godhong kari kadhang sauteed sadurunge, uyah, lombok utawa biji lada ireng. Asring soda jajan lan baking ditambah karo bumbu kanggo nambah tekstur alus lan nambah fermentasi kanggo kumpulan gedhe. Campuran kasebut banjur dibentuk lan jero banget, ngasilake vadas kanthi kulit garing lan tengahe. Persiapan kalmi vadas kalebu ngethok produk sing dadi ijen lan digoreng maneh.