Back

ⓘ Paratha minangka lembaran roti asli saka subbawana India, lazim ing saindenging negara-negara modern India, Sri Lanka, Pakistan, Nepal, Bangladesh, Maldives lan ..


Paratha
                                     

ⓘ Paratha

Paratha minangka lembaran roti asli saka subbawana India, lazim ing saindenging negara-negara modern India, Sri Lanka, Pakistan, Nepal, Bangladesh, Maldives lan Myanmar, woworan arupa gandum minangka pokok tradisional. Paratha iku sawijining amalgamation saka tembung parat lan Atta, sing tegsé lapisan saka masak adhonan. Pocapan lan jeneng alternatif kalebu parantha, tembungntha, prontha, parontay, porota, palata, lan farata.

                                     

1. Nyepakaké

Paratha minangka bagéan wigati kanggo sarapan tradisional saka benua India. Cara tradisional, digawé kanthi nggunakaké lenga samin nanging lenga uga digunakaké. Sawetara wong bisa uga panggang ing oven amarga alasan kasarasan. Biasane, paratha dipangan nganggo mentega putih ing ndhuwur. Panganan sisih sing jumbuh banget karo paratha yaiku kari, endhog goreng, omelette, mutton kheema mutton lemah sing dimasak nganggo sayuran lan rempah-rempah, nihari sajian domba, jeera aloo kentang sing gampang digoreng nganggo wiji cumin, daal, lan raita minangka bagéan saka nedha sarapan. Bisa uga diiseni kentang, panel, bawang, qeema utawa lada.