Back

ⓘ Pasteles, uga dikenal minangka pastelles ing Karibia sing nganggo basa Inggris, minangka panganan tradisional ing sawetara negara Amerika Latin lan Karibia. Ing ..


Pasteles
                                     

ⓘ Pasteles

Pasteles, uga dikenal minangka pastelles ing Karibia sing nganggo basa Inggris, minangka panganan tradisional ing sawetara negara Amerika Latin lan Karibia. Ing Puerto Rico, Republik Dominika, Trinidad lan Tobago, pesisir Karibia Kolombia, lan Panama. Kayané katon kaya tamalé. Ing masakan Amérika Tengah, meh padha karo pasty Inggris utawa calzone Italia. Ing negara liya sing nganggo Spanyol, pastel minangka istilah umum kanggo jajanan. Ing Hawaii, padha diarani pateles ing pethikan fonetik pocapan saka pasteles Puerto Rican, kaya sing dibahas ing ngisor iki.

                                     

1. Sajarah

Resep abad kaping 19 saka California kanggo pasteles la argentina diwenehaké kanggo jajanan sing diisi kanthi lapisan picadillo daging picadillosapi lan iwak pitik sing dimasak ing sambel ijo lan bawang karo lenga jeitun lan kismis. Pastales de pollos y pichones iwak pitik lan squab digawé minangka pai sing enak kanthi rajangan iwak lan manuk gantian kanthi picadillo saka sapi, daging babi, ham digoreng ing wajan karo bawang, jamur, apel, artichokes. lapisan tomat lan bumbu.