Back

ⓘ Béguni ya iku jajanan Bengali sing asalé saka tlatah Bengal ing bawana India, digawé saka terong sing diiris lan dirajang sadurungé digorèng utawa digorèng miny ..


Béguni
                                     

ⓘ Béguni

Béguni ya iku jajanan Bengali sing asalé saka tlatah Bengal ing bawana India, digawé saka terong sing diiris lan dirajang sadurungé digorèng utawa digorèng minyak jero. Pasugatan iki uga misuwur ing India wétan, utamané Bengal kulon. Pianganan sing padha ditepungi minangka tukang gorèng aubergine. Panganan sing meh padha digawé ing Karibia, yaiku ing Trinidad & Tobago lan Guyana, sing diarani baigané, sing kalebu irisan terong sing dicelup ing bungkus glepung.

Panganan kasebut bisa disiapaké kanthi lapisan terong nganggo tempa besan banjur dipotong ing lenga. Béguni biasané diiris Banggala: বেগুন diwiwiti lan dicelupaké ing glepung gandum saka benggala nganggo uyah lan kunir, lan digorèng ing jero lenga sawit. Kadhangkala ditambah wiji wijèn menyang adonan. Sawetara wong luwih seneng nambah bubuk roti ing adhonan supaya dadi kriyuk. Racaké dipangan bebarengan karo sega lan dadi panganan jalanan sing misuwur banget ing kutha-kutha. Biasané dadi jajanan soré ing kluwarga Bengali lan dadi panganan umum Iftar ing Bangladesh sajrone wulan Ramadan tanggalan Islam.

Béguni minangka masakan monsun Bengali, sing dipangan bebarengan karo sega lan lentil sing diarani Khichuri. Béguni uga kasedhiya uga dadi jajanan lan dikonsumsi karo tèh.