Back

ⓘ Mohammad Zohri lair ing Nusa Tenggara Barat, 1 Juli taun 2000 Dheweke tahu sekolah ing SD Negri 2 Pemenang Barat. Sebanjure nglanjutake sekolah ing SMP Negri Pe ..


                                     

ⓘ Mohammad Zohri

Mohammad Zohri lair ing Nusa Tenggara Barat, 1 Juli taun 2000 Dheweke tahu sekolah ing SD Negri 2 Pemenang Barat. Sebanjure nglanjutake sekolah ing SMP Negri Pemenang. Zohri anak paling buri saka 4 saudara yaiku Baiq Fazilah umure 29 taun, Ma’rih umure 28 taun, Baiq Fujianti lan Mohammad Zohri. Ibu saka mohammad Zohri jenenge Saeriah ananging wis pejah ing bulan Februari taun 2015 lan bapake jenenge Ahmad Yani uga wis pejah tanggal 27 Agustus taun 2017. 4 saudrane mau salah sijine uga ana sing wis ninggal yaiku Baiq Fujianti.

                                     

1. Dalan Urip

Mohammad Zohri lair saka kaluarga sing sederhana, omah sing kanggo turu sederhana. Berhasile zohri ora bisa langsung berhasil ananging akeh alangane sing wis di lakoni zohri. Bakat zohri wis mulai katon utawa nonjol wektu dheweke gabung klub bal utawa sepak bola ing SMP. Sabanjure gurune mau ngerti bakate zohri sing wis apik banjur gurune nglatih zohri nganti bisa melu ing kejuaraan-kejuaraan. Wektu SMP zohri wis melu kejuaraan lan kui ora sia-sia olehe melu, dheweke bisa ngerebut prestasi sing banggaake. Supaya ora gampang ngresula utawa ambruk dheweke di motivasi terus-terusan marang guru lan kangmase Baiq Fazilah. Kejuaraan sing wis tahu di tumuti yaiku saka tingkat Provinsi nganti Nasional terus maju nganti Asia lan Dunia. Sukses lan berhasile zohri ora iso ucul saka donga bapake sing sering dongake supaya dadi bintang dunia nalika isih urip. Donga saka bapake mau ora sia-sia zohri akhire berhasil dadi juara dunia sing bisa di iling-iling lan dadi kenangan marang masyarakat Indonesia.

                                     

2. Prestasi

Zohri banggake Indonesia sabanjure ngrebut medali perak ing nomor mlayu 100 meter ing kejuaraan Atletik Asia 2019 ing Doha, Qatar tanggal 22 April 2019. Ora namung perak, Mohammad Zohri uga ngentekake dheweke dadi manungsa paling cepet ing Asia Tenggara ASEAN saliyane kui sprinter umur 18 taun kui uga mecahake rekor nasional. Sabanjure kui zohri nyatet wektu 10.13 detik ing babak final mlayu 100 meter kejuaraan Atletik Asia 2019, nglewati rekor sing sadurunge yaiku Surya Agung 10.17 detik, kui uga dadi medali Indonesia sing pisanan ing kejuaraan Atletik Asia utawa kabèh nomor saka taun 2019. Ing umur sing di omong isih enom iki zohri wis nunjukake talenta utawa bakate sing gedhe. Kejuaraan Atletik Asia dadi turnamen ke-2 sing di meluni zohri ing taun iki. Sadurunge dheweke tampil ing Malaysia Open Grand Prinx akhir Maret. Dheweke mudun ing nomor mlayu 100 meter lan kasil oleh medali emas catetan mlayu 10.20 detik.

Daftar prestasi Mohammad Zohri yaiku medali emas kejuaraan dunia junior taun 2018 mlayu 100 meter, sing ke-2 medali emas kejuaraan asia junior 2018 mlayu 100 meter. Sabanjure medali perak Asian Games 2018 4 x 100 meter relay sing nomor 4 medali perak kejuaraan Asia 2019 mlayu 100 meter lan Rekor Nasional 100 meter putra catetan wektu 10.13 detik lan sing akhiran manusia paling cepet ing Asia Tenggara. Ing babak penentuan zohri ngungguli pelari saka Amerika Serikat yaiku Anthony Schwart kecepatane 10.22 detik lan Eric Harrison kecepatane 10.22 detik. Nyambut berhasil lam suksese zohri menang juara Atletik Asia 2019 Presiden Jokowi saya bangga marang zohri. Kemenangan zohri uga nganterake ketemu karo Presiden Jokowi. Presiden Jokowi uga nitip pesan marang Mohammad Zohri yen saja langsung puas marang awake dhewe, tetap semangat latihan, aja sombong lan tetap ngrendah ati amarga perjalanan urip lan kejuaraan isih dawa. Saka prestasi sing wis dijipok Jokowi dolan utawa ngunjungi omahe Zohri ing Nusa Tenggara Barat lan jalok marang instansi supaya di gaweake omah kanggo Zohri sing awale omahe saka pring.

                                     

3. Kondisi Lapangan

ing lapangan kui ora bisa pada karo apa sing di bayangake sadurunge lomba utawa kejuaraan. sak apik-apike ngrencanakake mesthi bakal ana rintangane ora ketang sithik utawa akeh. Mengkana uga kaya Mohammad Zohri, sanalika dheweke mastiake yen zohri menang, zohri kangelan golek gendero Indonesial lan zohri sempet golek-golek gendero Indonesia nganti ana wong sing menehake gendero abang putih utawa merah putih. alesanane yaiku nyesuaiake aturan, para pelatih lungguh ing area tribun. Dheweke ora di olehi mlebu ing area mlayu, kui dadi panyebabe Indonesia marang zohri.