Back

ⓘ Abu Qubays biyèn minangka sawijining kastil jaman tengahan, lan saiki dadi sawijining désa kang didunungi wong-wong ing Suriah. Wewengkon iki sacara administrat ..


Abu Qubays
                                     

ⓘ Abu Qubays

Abu Qubays biyèn minangka sawijining kastil jaman tengahan, lan saiki dadi sawijining désa kang didunungi wong-wong ing Suriah. Wewengkon iki sacara administratif minangka pérangan saka Kagubernuran Hama, kang pernahé ana ing lor-kuloné Hama. Wewengkon iki persisé ana ing ngaré al-Ghab, sakuloné Kali Orontes. Wewengkon liyané sacedhaké Abu Qubays ya iku antarané Daliyah kang adohé 21 kilomèter mangulon, al-Laqbah ing kidul, Deir Shamil menyang kidul-wetan, Tell Salhab ing lor-wétan, lan Nahr al-Bared ing pucuk lor-wétan. Miturut data saka Syria Central Bureau of Statistics, cacah wong ing Abu Qubays ana 758 wong, saka sènsus taun 2004. Wong kang ndunungi wewengkon iki akèh-akèhé wong Alawité.