Back

ⓘ Kagubernuran Aleppo iku salah sawijining kagubernuran saka patbelas kagubernuran ing Suriah. Kagubernuran Aleppo iku kagubernuran kang paling padhet ing Suriah ..


Kagubernuran Aleppo
                                     

ⓘ Kagubernuran Aleppo

Kagubernuran Aleppo iku salah sawijining kagubernuran saka patbelas kagubernuran ing Suriah. Kagubernuran Aleppo iku kagubernuran kang paling padhet ing Suriah kanthi cacah wongé luwih saka 4.868.000, mèh 23% saka gunggung populasiné nagara Suriah. Kagubernuran iki uga nduwé wewengkon paling jembar ka-5 saka kagubernuran liyané ing Suriah, kanthi jembar of 18.482 km 2, udakara 10% saka gunggung jembar wewengkoné Suriah. Kutha krajané kagurbernuran iki ya iku Aleppo. Wakil ing parlemèn saka kagubernuran iki cacahé ana 52 députi.

Kagubernuran Aleppo bebarengan karo Kagubernuran Idlib mujudaké Wewengkon Suriah Lor. Miturut sajarah, Wewengkon Suriah Lor iku wewengkon kang paling subur lan paling padhet ing Suriah, amarga iku Kagubernuran Aleppo nduwé cacah kutha sing paling akèh ing Suriah, ya iku 32 kutha, désa cacahé 1.430, lan tegalan cacahe 1.424. Amarga kuwi uga, Wewengkon Suriah Lor nduwé cacah sana arkéologi kang luwih akèh tinimbang wewengkon liyané ing Suriah.