Back

ⓘ Pinto Acèh utawa Pinto Khob punika hiasan motif misuwur sing dadi ciri khas Aceh. Hiasan pinto Aceh wis ora mung kanggo kain utawa bathik, nanging uga ing baran ..


Pinto Acèh
                                     

ⓘ Pinto Acèh

Pinto Acèh utawa Pinto Khob punika hiasan motif misuwur sing dadi ciri khas Aceh. Hiasan pinto Aceh wis ora mung kanggo kain utawa bathik, nanging uga ing barang liya, kaya ta tas, pin utawa bros, kalung, lan sapanunggalané. Sanajan wiwitané motif perhiasan Pinto Acèh iki mung digawé kanggo bros lan perhiasan dada kanggo para wanita, nanging saiki wis tambah akèh manèka warna.