Back

ⓘ Kampung Bathik Semarang yaiku salah sawijining Kampung Bathik saka Gedong, Bubakan Semarang. Kahanan perkampungan bathik ing Kampung Bathik Semarang ora ganep i ..


                                     

ⓘ Kampung Bathik Semarang

Kampung Bathik Semarang yaiku salah sawijining Kampung Bathik saka Gedong, Bubakan Semarang. Kahanan perkampungan bathik ing Kampung Bathik Semarang ora ganep ing Kampung Bathik Lawéyan. Ananging kita bisa oléh bab ing papan loro sing pada menika: Bathik, ajar membathik, lan sajarah bathik. Kampung iki tau nemahi kawijayan kala jamané. Ananging kobongan ing taun 1942 lan wektu iki ana 4 pengrajin bathik ing Kampung Bathik Semarang. Saben-saben papan usaha ana sing nduwèni luwih saka 10 karyawan, ana uga sing 5 karyawan. Ing Semarang ana 20 pengrajin Bathik motif Semarangan, ambèk 600 motif Bathik khas Semarangan sing dirembakaaké.