Back

ⓘ Jayakusuma I. Pangeran Jayakusuma I ya iku putra Sultan Hamengkubuwana II patutan karo Mas Ayu Sumarsonowati. Ing jamane perang Dipanegara Jayakusuma I melu pac ..


                                     

ⓘ Jayakusuma I

Pangeran Jayakusuma I ya iku putra Sultan Hamengkubuwana II patutan karo Mas Ayu Sumarsonowati. Ing jamane perang Dipanegara Jayakusuma I melu pacak baris mbelani Dipanegara lan ganti sesulih dadi Pangeran Ngabehi Ngabdulrahman. Nalika 21 September 1829, Jayakusuma I lan putrane cacah loro aran Jayakusuma II lan Atmakusuma kabedhag ing Gunung Kelir, Kulon Praga lan tiwas dening saradhadhu Walanda pribumi saka Manado, Ternate lan Madura kang dipimpin dening Cakrajaya. Jaggane padha ditigas banjur sirahe dikirim menyang Jenderal De Kock ing Magelang. Sirahe dikubur ing Banyusumurup lan gembunge dikubur ing Sengir.