Back

ⓘ Paku ata ya iku salah siji spésies tuwuhan paku rambat. Paku ata asring ditemokaké ing alas kang tansah ijo laladan cendhèk lan nampa sunar srengéngé kang akèh. ..


Paku ata
                                     

ⓘ Paku ata

Paku ata ya iku salah siji spésies tuwuhan paku rambat. Paku ata asring ditemokaké ing alas kang tansah ijo laladan cendhèk lan nampa sunar srengéngé kang akèh. Paku ata rupa tuwuhan mrambat ing tuwuhan liya.

                                     

1. Manfangat

Kang diarani wit paku ata sejatiné gagang godhong kang dawa lan mrambat. Wit iki kalebu wulet lan ing jaman biyèn digunakaké kanggo tali. Déné saiki digunakaké kanggo kerajinan nam-naman ing Jawa Kulon lan Lombok. Amrih tetep lestari, paku ata uga dibudidayakaké.

Tlutuh saka paku ata kena kanggo tamba menawa kena upas ula utawa kantup kéwan gegremetan.