Back

ⓘ Mahmoud Dahoud yaiku pemain bal-balan profésional Jerman sing main dadi gelandhang kanggo klub Borussia Dortmund lan timnas Jerman U21. Dhèwèké miwiti dhebut pr ..


Mahmoud Dahoud
                                     

ⓘ Mahmoud Dahoud

Mahmoud Dahoud yaiku pemain bal-balan profésional Jerman sing main dadi gelandhang kanggo klub Borussia Dortmund lan timnas Jerman U21. Dhèwèké miwiti dhebut profésional kanggo pihak Bundesliga Borussia Mönchengladbach ing taun 2014 lan nglakoni 85 penampilan kanggo klub kasebut sadurungé mlebu Dortmund telung taun sabanjuré.

Ing pertandhingan internasional, Dahoud dadi wakil Jerman ing tingkat U18, U19 lan U21, lan dadi bagéyan saka U21 sing menang UEFA European U-21 Championship ing 2017.

                                     

1.1. Karir klub Gladbach

Mahmoud Dahoud miwiti kariré ing tingkat junior kanggo klub bal-balan Langenfeld Germania Reusrath lan Fortuna Düsseldorf sadurungé mlebu ing Gladbach nalika umuré 14 ing taun 2010. Dhèwèké banjur nggarap limang mangsa sabanjuré dadi saya apik ing akadhemi Gladbach sadurungé nggabung ing tim pisanan ing 2014.

                                     

1.2. Karir klub Mangsa 2014-15

Tanggal 27 Agustus 2014, Dahoud dipasrahaken debut kapisananipun déning manajer Lucien Favre nalika menang 7-0 ing Liga Europa nglawan FK Sarajevo, nampi bangku kapindo ing menit 55 kanggé nggantosaken Christoph Kramer. Seminggu sadurungé nggawé penampilan kapisanané kanggo Gladbach, Dahoud wis mlebu kontrak profésional kapisan, nyepakati kesepakatan kanggo njaga dhèwèké ing klub nganti Juni 2018. Dhèwèké mung nggawé rong gol ing mangsa iki, siji ing Liga Europa nglawan Apollon lan liyané ing akhir mangsa nglawan Borussia Dortmund kanggo nggawé debut Bundesliga. Sawisé dhebut kasebut, Dahoud dados pemain kalairan Suriah kang kapisanan main ing Bundesliga.