Back

ⓘ Abdrabbuh Mansur Hadi. Abdrabbuh Mansour Hadi iku sawijining politikus Yaman lan mantan bala Angkatan Bersenjata Yaman. Panjenengané dadi Présidhèn Yaman wiwit ..


Abdrabbuh Mansur Hadi
                                     

ⓘ Abdrabbuh Mansur Hadi

Abdrabbuh Mansour Hadi iku sawijining politikus Yaman lan mantan bala Angkatan Bersenjata Yaman. Panjenengané dadi Présidhèn Yaman wiwit 27 Fèbruari 2012, lan dadi Wakil Présidhèn wiwit 1994 nganti 2012. Antarané tanggal 4 Juni lan 23 Sèptèmber 2011, Hadi dadi Présidhèn Yaman nalika Ali Abdullah Saleh ngalami perawatan mèdhis ing Arab Saudi sasuwéné serangan marang istana présidhèn nalika pambrontakan Yaman taun 2011. Tanggal 23 Novèmber, dhèwèké dadi Présidhèn, sawisé Saleh pindhah menyang peran non-aktif sing nunggu pamilihan prèsidhèn "minangka imbalan kanggo kekebalan saka panuntutan". Hadi "wis samesthiné kanggo mbentuk pamréntahan kesatuan nasional lan uga kanggo pamilihan présidhèn awal ing 90 dina" nalika Saleh terus dadi Présidhèn kang amung nama kemawon. Mansour Hadi kapilih minangka présidhèn periodhe transisi rong taun ing tanggal 21 Fèbruari 2012, ing pamilihan ing ngendi dhèwèké mung calon. Ing Januari 2014 dhèwèké ditawani kanggo taun liya. Nanging, dhèwèké tetep kuwasa sawisé mandat mandaté.