Back

ⓘ Katsuyoshi Fukui ya iku ahli antropologi saka Shimane, Jepang, kalairan taun 1943. Pandhidhikané olèh saka Kyoto University. Dhéwéké olèh gelar BA taun 1967, MA ..


                                     

ⓘ Katsuyoshi Fukui

Katsuyoshi Fukui ya iku ahli antropologi saka Shimane, Jepang, kalairan taun 1943. Pandhidhikané olèh saka Kyoto University. Dhéwéké olèh gelar BA taun 1967, MA taun 1969, lan Ph.D. taun 1973. Panlitian lapangan antropologis kang dilakoni déning Katsuyoshi ana ing Tsuba-Mura, Jepang, Bodi Ethiopia, lan Narim Sudan. Karya-karya akademis kang sinerat déning dhèwèké ya iku Ninshikito Bunka: Iroto Moyono Minzokushi taun 1991 lan Ethnicity and Conflict in the Horn of Africa, sinerat bareng karo J. Markais taun 1994. Fukui iki miwiti panlitian antropologisé taun 1960 ana ing dhésa pagunungan cilik Jepang. Dhéwéké fokus ing bab kawruh asli para thani nalika iku. Katsuyoshi uga karena ing bab hbungan interètnik.